vrijdag 28 december 2012

ZIJN ER OOK HONDENLIEFHEBBERS IN DE ZAAL?

Akai, mijn puppenkind

En ineens overvalt me een grote heimwee. Ik moet even aandacht besteden maar Akai, het eenling hondje uit het eerste nest van Chamook en ook mijn eerste nest.

De Hollandse Herder Langhaar is MIJN ras heeft een kleine populatie en pupjes zijn dus heel welkom. Ik ben verknocht aan dit ras. Maar het verliep allemaal anders dan de bedoeling.  

De puppen werden te laat geboren, keizersnee, een van de twee puppen overleed na de geboorte, baarmoeder ontstoken, behandelingen in kliniek in Utrecht. Maar eind goed al goed,
Akai Akino van de Wolvenstam groeide op tot een prachtige reu en zijn broertje Affir Arvodi  ligt naast het prachtige siergras in de tuin begraven. Een herinnering voor altijd.

Akai was fantastisch en ik had alle tijd voor hem. Negen weken lang heb ik dit hondje gekoesterd en lief gehad. Moeder Chamook was heel zorgzaam en leerde Akai wat hij nodig had. Ik deed mijn best hem datgene mee te geven wat hij nodig had om een goede sociale huishond te worden.


Maar ook 9 weken gaan voorbij en de dag dat hij weg zou gaan zag ik met weemoed tegemoet. Vaak bekroop me zo'n intens verdriet dat ik dacht het niet aan te kunnen. Verdriet van het komende afscheid.  En na negen weken was het zover…..Akai moest gaan. Tranen met tuiten toen ik hem in overdroeg aan zijn nieuwe baasjes en hem in een doos in de auto zette. De blik naar mij toen hij wegreed zorgt, als ik eraan denk, nog steeds voor tranen in mijn ogen. Een week lang  heb ik om hem gehuild. Ik was ontroostbaar. De intensieve zorg voor Akai had ervoor gezorgd dat ik me zo sterk aan hem had gebonden dat het haast wreed was hem te laten gaan. Hij hoorde gevoelsmatig bij mij.  Maar drie honden is te veel, niet echt voor mij maar voor mijn man, daarom moest hij toch vertrekken. Zo gaat dat met fokken. Gelukkig is hij heel goed terecht gekomen. Maar fokken doet mij pijn en de nieuwe eigenaren zijn zielsgelukkig met hun donzige pup. Wat een tegenstrijdigheid op dat moment.

 AKai, mijn puppenkind heeft voor altijd prachtige herinneringen achtergelaten en soms heimwee naar het hondje dat niet meer bij mij is.
 Ondertussen is Akai uitgegroeid tot een prachtig langharige reu van drie en een half jaar.

Voor meer foto's van de honden en informatie over de Hollandse Herder Langhaar kun je terecht op mijn website die ook te vinden is op mijn blog. www.vandewolvenstam.nl