zondag 30 december 2012

VUURWERK een en al stress


Nee, vuurwerk is niet aan ons besteed. Niet dat ik het niet mooi vind hoor maar wij hebben namelijk twee honden waarvan één van iedere knal gaat panieken. 
Zo gauw het eerste knalletje in de verte heeft geklonken een paar dagen voor oud en nieuw is ze alert.
 En ik ook, ik mopper dat het niet in de hand wordt gehouden, er te weinig controle is, waarom ze het niet gewoon op oudjaar afsteken en meer van die gedachten. En die gedachten komen alleen maar van de stress doordat hond zo stresst.

Chamook, bang voor iedere knal
Buren hadden een mannenfeest achter in de tuin, veel herrie en ineens een knal, zo hard dat de ruiten ervan trilden. Ik stond al in de startblokken want een tweede zou er niet komen. Dit hadden ze gelukkig zelf ook bedacht.

Lassingha, de zachtaardige Portugese
Nou kwam die avond van het mannenfeest onze dochter slapen met kleine spruit Lana. Manlief moest weg, zij had ook een afspraak in de stad dus vroeg ze mij om op te passen. Geen probleem, leuk zelfs maar moest hondje Lassingha dan thuisblijven die nacht. Nee, dat kon toch niet daarom had ik verzonnen om haar ook maar mee te nemen. Dus onze honden in de schuur waarin twee benches staan waar ze in en uit kunnen en de kleine indringer in de kamer. Ja zelfs mocht ze naast mijn bed slapen want Lassingha komt uit Portugal en heeft verlatingsangst. Nou ik heb het geweten.
Met de luide mannenpraat achter in de tuin, de blaffende honden in de schuur bij iedere knal en de voor haar nieuwe omgeving zat ze in haar bench te rillen als een rietje en hijgde alsof ze de marathon had gelopen.. Dus deurtje open en dan maar op haar kussentje naast mijn bed, hand op haar vacht en wachten totdat ze ontspant. Dit duurde even en zowaar vielen we in slaap.

Petit Loup, met haar 10 jaar al heel wat gewend
Volgende ochtend was kleine spruit al op tijd wakker en mama dus ook. Dus zaten we met het hele spulletje om 7 uur beneden.
En het knalde er die dag weer flink op los dus werd er geblaft, gepiept, getrild en gemopperd wat natuurlijk helemaal niet werkt.

Vandaag was dan de dag aangebroken dat we Tilou en Chamook naar Emmeloord zouden brengen. Op een rustig en voor hun bekend opvangadres zaten de kennels bomvol. Allemaal honden die niet tegen het knallen kunnen.  Maar nu hadden ze rust en wij ook. Ik hoop dat iedereen van het oudjaar geniet, knal er rustig op los, onze stress is nu verdwenen.

WIJ WENSEN ALLEN EEN HEEL FIJN FEESTELIJK KNALLEND OUDJAAR
 EN 

EEN SFEERVOL INSPIREREND EN GEZOND 2013.