vrijdag 29 maart 2013

BESCHUIT MET ROSE MUISJES

HOERA!!! kleine spruit is geboren. Op 27 maart om 4 minuten over 10 uur in de avond is Nina geboren.
In de middag hebben we Lana van 17 maanden opgehaald omdat wij op haar zouden passen zodat mama en papa zich konden voorbereiden op de komende bevalling.
We dronken samen nog even koffie en heel stilletjes werd in Inge haar buik een beetje gerommeld en geklopt. Het kleine verstopte wondertje  liet van zich horen. Zou ze zich vandaag echt aankondigen, ik voel kriebels in mijn buik.
Wij nemen de nog zo  kleine Lana mee naar Lelystad. Dit is toch ook nog zo'n hummeltje maar straks is ze ineens groot. Spannend, hoe lang zou ze blijven.
Wij gingen op tijd naar bed want kleine meid wordt toch altijd wat eerder wakker dan wij normaal dus het zou een vroege ochtend worden.

Net in slaap gaat om 11 uur de telefoon en met een warme maar opgewekte stem vertelt Inge, "Nina is geboren!" de tranen stpringen in mijn ogen, mijn hart maakt een sprongetje en ik ben helemaal wakker. Op de achtergrond hoor ik haar! een klein geluidje van Nina. Ik kan alleen maar zo trots zijn op mijn eigen meidje, wat heeft ze dat weer goed gedaan en wat klinkt ze op en top gelukkig. Nina is geboren, ik ben weer oma geworden van een spruitje van een meisjes spruitje van een klein wondertje. Ik voel me opslag verliefd op dit kleine nieuwe wezentje.
Als Inge heeft neergelegd ga ik zachtjes naar boven, naar Lana. Ze ligt heerlijk te slapen, zich van niets bewust en met een grote emotie in mijn stem en tranen in mijn ogen vertel ik haar dat ze een zusje heeft, Nina. Lana slaapt rustig verder en ik kan het even niet nalaten haar een knuffel te geven, ook dit prachtige kind maakt zoveel in me los.

Ik kan de slaap niet meer vatten en kijk naar de foto van Nian die Inge me heeft gestuurd. Ik kan mijn ogen er niet vanaf houden. Nog maar een paar uur geleden was ze een afhankelijk opgerold mensje nog ver weg verstopt in Inge haar buik en nu moet ze het zelf doen en ze kan het. Ze ziet er zo goed uit. Met her en der wat vlekjes van de zware arbeid die ook zij heeft moeten verrichten ligt ze heerlijk in beschermende armen.

En wat zie ik een gelijkenis met Lana, echt twee zusjes.
Om kwart voor 7 in de ochtend wordt Lana wakker en het eerste wat we horen door de babyfoon is "baby aai". Zou ze het dan toch hebben gehoord dat ik vannacht bij haar was?

Na haar slaapje rijden we naar Almere en kijken we allemaal uit naar het moment dat we Nina zullen zien en hoe Lana zal reageren op haar zusje.
Tranen lopen over mijn wangen als ik mijn dochter zie zitten met haar pasgeboren meisje. Even zie ik mezelf 28 jaar geleden.

Het is zo mooi. Een moeder die naar haar pasgeboren kind kijkt, kijkt met zo'n zachte blik. Het wonder is nog maar net geschied maar Inge kan het haast niet geloven,
Lana kijkt haar ogen uit en aait Nina lief over haar bolletje. Wat is ze voorzichtig en alle aandacht gaat even naar Lana want wat is het leuk om te zien hoe ze reageert.
Dit gezinnetje met twee prachtige dochters gun ik de mooiste toekomst en ik kan alleen maar hopen dat ze allemaal heel gelukkig worden. Dat ze van elkaar houden en gaan genieten zoals ook Inge heeft genoten in ons gezin. Met haar jongere broertje en haar zusje Maai die maar 15 maanden ouder was heeft ze het fijn gehad en die twee meiden die zo dicht op elkaar zitten waren en zijn vriendinnetjes voor het leven. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit bij Lana en Nina ook zo zal zijn. Ze hebben tenslotte ouders getroffen die zich voor deze twee kleine meisjes  voor de volle 100%  in zullen zetten wat willen ze nog meer...........................


Mijn eerste give away die ik had gewonnen was  bij aankleedpopje. Het was een gehaakte bloemenslinger en ik had opgegeven dat ik die dan wilde geven aan mijn dochter zodat zij de kaarten eraan kon maken na de geboorte van het spruitje. Na de geboorte hebben we het opgehangen en mijn eerste twee kaarten hangen eraan.
Lieve Inge, Lieve Jeroen, wat heb jullie mij iets geweldigs 'gegeven' weer opnieuw oma zijn. Met z'n allen staan we met veel liefde en aandacht om deze kleine Nina heen en met z'n allen zullen we haar liefhebben zodat ze kan groeien tot een evenwichtig mens die van de wereld om haar heen zal houden.

                             *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*

NU DE KLEINE NINA IS GEBOREN ZAL IK KOMENDE WEEK DE 5 VERRASSINGSENVELOPJES WEGGEVEN.

HOUDEN JULLIE MIJN BLOG IN DE GATEN!


*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.**.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*