donderdag 18 april 2013

SUKKELEN EN FOKKEN

Even een paar dagen uit beeld geweest. Afgelopen zaterdag had ik een hondenevenement en het weer lachte ons toe!!!
Omdat een aantal honden uit mijn laatste nest zich in willen zetten voor de fokkerij moesten deze honden extra gekeurd worden. Een gezellig weerzien. Ik vind het zo bijzonder als 4 van de 6 honden mee willen helpen het ras mede in stand te houden, een goede score en stiekem ben ik wat trots op al deze mensen die ik heb gevonden voor mijn pupjes.
Deze grote jongen Brai, wordt volgende maand vader van in ieder geval 6 puppen. Het worden kleine hollandse 'duitsertjes'. Niet dat het een gemengd ras is hoor, moe is ook hollander maar ze worden geboren bij een duitse "hollandse herder langhaar fokker'. 
Wat heerlijk, het fokken van 'van de wolvenstamhondjes' werpt z'n vruchten af. 
En deze middelste kleine hummel Baroes is nu ook op zo'n leeftijd dat ze wel moeder mag worden en wordt bij de eerstvolgende loopsheid gedekt. En dan maar hopen dat het allemaal mag lukken.
(links Chamook, moeder van Baroes en rechts tante van Chamook) 
Want zeg nou zelf.....zijn ze niet schattig die langharige beertjes. Het is zo'n geweldig ras waarvan je maar heel weinig honden tegen zult komen, gewoon omdat ze er niet zijn. Dus als er iemand interesse heeft in een pupje............................. Je moet wel van goede huizen komen wil je in aanmerkinge komen maar iemand met tijd en liefde voor zo'n prachtig hollands herdertje...dat zit wel goed.

En omdat er dus heel wat plannen zijn met de honden wilde ik een nieuwe website. Eentje die ik zelf bij kan houden en ik niet afhankelijk ben van mijn zoon die het overigens geweldig heeft gedaan. Als je nieuwsgierig bent geworden dan staat er links op mijn blog een linkje naar de site. Veel kijkplezier.

                        *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
He he, het zit even niet mee. Voel me niet helemaal geweldig de laatste dagen. Veel hoofdpijn en pijn aan mijn arm. Zouden dit toch nog naweeen zijn van mijn schouderoperatie?  Hierop kreeg ik vandaag antwoord.

De neuroloog had een MRI van mijn schouder laten maken maar daarop was niets te zien dus volgde een MRI van mijn nek en daarvan kreeg ik vandaag de uitslag.
We bekeken de foto's samen en de eerste beelden waren prima totdat hij zei : hier hebben we het probleem!" Ik ben geen kenner van de details van het menselijk lichaam en al helemaal niet als die te zien zijn op een scan of MRI. Hij legde uit hoe het er uit móest zien en hoe het er nu uit zag.

Uitslag twee wervels onder in mijn nek hebben uitstulpingen een soort nekhernia en dit moet de klachten van mijn pijnlijke arm verklaren. Dus heb ik nu een verwijzing voor de neurochirurg in mijn zak.

Tranen in mijn ogen omdat mijn lijf me weer verrast met iets onaangenaams. Na bijna 20 jaar chronische rugklachten dacht ik dat ik mijn portie had gehad.  Maar er tegen vechten heeft geen zin dus kop op, het gaat allemaal goedkomen wil ik mezelf voorhouden. En dat kost moeite want het is in het verleden niet allemaal van een leie dakje gegaan.

En wat is het heerlijk om iets onder handen te hebben. Wat zou hier onder dit witte laken liggen?
Ja wel, de  4 voorkantjes van mijn gehaakte kussentjes. Die liggen een dagje opgespannen onder een natte doek en het resultaat is.....mooi platte kussenvoorkantjes.
De volgende stap is om de hoesjes te naaien. Het stofje heb ik kant en klaar liggen, geknipt en wel, maar in gedachten liep ik al wel tegen wat probleempjes aan. 

HELP
Eerst het kussen in elkaar zetten en dan het voorkantje erop naaien 
óf 
eerst het voorkantje erop stikken en dan de rest in elkaar naaien. 
Heeft iemand hier ervaring mee. 
Ik wil het morgen in elkaar zetten, heeft iemand nog wat tips voor mij.

*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
DE ZON SCHIJNT!!! GENIET ERVAN!!!