donderdag 1 augustus 2013

OEFENING BAART KUNST

Mijn dochter is na haar zwangerschapsverlof weer begonnen met werken en word ik ook weer ingedeeld in het oppasschema. HOERA. Maar het is even wennen want nu zijn het er twee die tegelijk komen.
Baby Nina en haar grote zus Lana.

Maar ik mocht eerst een paar uurtjes oefenen en daarna een nachtje met de kleine Nina alleen. En wat ging dat weer heerlijk. Lievere kindjes kun je je NIET wensen.

Allereerst nam opa Lana en de honden mee naar de dijk. En wat genoot dat kleine hummeltje, gewoon van het lopen door het hoge gras, de wind in haar haren en het alleen met opa op stap zijn. 
Natuurlijk kwam onze zoon ook langs want als het kleine grut hier is wil hij ze wel zien. Heel wat anders dan bij mij vroeger. Ik zag mijn ooms heel af en toe.

 En natuurlijk genoot ik zo enorm van de kleine Nina, die lieve kleine Nina die je haast zou vergeten.  Ze kijkt rond, neemt alles in zich op en geeft je gevraagd en ongevraagd een glimlach van oor tot oor.

En als ze moe is dan leg je haar neer en kleine meid slaapt, zonder huilen doet ze haar oogjes dicht.

Het is warm en Lana zoekt haar verkoeling bij het water. Plantjes gieten en spelen in de vogeldrinkbak

Als Nina wakker is ligt ze zichzelf te bewonderen in de box. 

En deze lieve schat is ook de vrolijkheid zelf. Alles is goed, alles is leuk. Alhoewel.....soms komt ineens de kinderpuberteit om de hoek kijken. Ook kleine meisjes moeten groot worden. Maar ze is om op te vreten.

Fruit eten is favoriet maar .......
een muesliboterham vindt ze ook zo lekker dat er gepropt moet worden.

En toen kwam Nina alleen een nachtje logeren. Dus lekker wandelen. Een ballon gekocht en die aan de wandelwagen geknoopt, dat was leuk.

Eenmaal thuis was ze in diepe rust maar was wel helemaal naar beneden in haar bakkie geschoven en na het uitrekken ......

................schoof ze verder en verder. Met een glimlach om haar mond ligt ze te slapen en oma zat netjes op wacht naast haar, ze zou er eens uit wippen !!!!!

Tijdens de wandeling een nieuw logeerbedje gekocht want ook deze kleine spruit moet kunnen slapen als ze beide komen. BIij oppassen hoort investeren, op vele fronten en dat doe ik met zoveel liefde voor deze twee prachtige kinderen.

Deze oefening was een feestje, laat ze maar komen.

Want zeg nou zelf, zijn ze niet het einde!