maandag 11 maart 2013

PRINSES OP BEZOEK

Het was al weer even geleden dat deze kleine meid een dagje bij me was. Vanaf een maand of 3 heb ik iedere week een of meerdere dagen op haar gepast tot het moment dat Maai ontslag nam na de geboorte van kleine man om bij de kindjes te zijn.
Natuurlijk zien we elkaar regelmatig maar zo weer eens een dagje met haar alleen was ondertussen al weer een tijd geleden.
Maai kondigde aan dat ze wel zonder luier kwam dus had ik me voorbereid op een dagje vol aandacht voor het toiletgebeuren. Maar kleine meid gaf het zelf keurig aan en alle schone onderbroekjes bleven in het tasje. geweldig en dit na een dikke week goed opletten.

Wat heb ik genoten vandaag. Wat een heerlijk lief, spontaan, gezellig, speels, enthousiast, beleefd, lacherig, wijs, musicaal, vrij, leergierig, zelfstandig, spraakzaam, .............kind. Ik kan nog wel even doorgaan. Ik ben zo gek op dit kleine twee-en-een-half peutertje, het is met geen pen, geen letter te beschrijven.
Net als ik vroeger is ze een geweldige poppenmoeder waarin ze haar eigen mama naspeelt die voor kleine broer zorgt. Wat een herkenning.

We hebben een dag gehad ik me blij heeft gemaakt. De band die ik in de loop van die twee-en-een-half jaar met haar heb kunnen opbouwen is al zo sterk. We zijn gek op elkaar. En kleine meid laat het merken ook. 'Oma ik vind jou zo lief 'en ik krijg ene dikke knuffel. Ze voelt zich thuis.
Hoe heerlijk is het als je je kleinkinderen van dichtbij mag zien opgroeien. Dat is een en al rijkdom.

En natuurlijk gaat de grootste pluim naar twee ouders die dit kind begeleiden in haar ontwikkeling en dit zo vol overgave doen. Mama Maai en Papa, GEWELDIG, betere ouders kan ze zich niet wensen.