zondag 17 februari 2013

ZO VERWEND

Ik ben deze week zo verwend, ik word er helemaal blij en zonnig van vanbinnen. Dat ziet er ongeveer uit als  op deze foto.

Het weekend ben ik naar Oirschot geweest omdat het huisje van mijn overleden tante leeg moet. MOET, omdat het al verkocht is. Op zich heel fijn in deze tijd maar ook een gevoel van weemoed. Dit huisje zal ik nooit meer betreden in deze staat. Alleen in mijn gedachten zal ik er regelmatig rondlopen.
Twee huisjes die mijn opa heeft laten bouwen. In het rechterhuis ben ik geboren en links woonde mijn tante Corrie. Als jullie hiernaar kijken zie je een huisje, een oud huisje en als ik hiernaar kijk zie ik een heel verleden.

Het is zo raar om alle spulletjes mee te nemen die ik heb uitgezocht, het gerommel in haar kasten wat eerst zo prive was is nu openbaar bezit van alle neven en nichten. Spulletjes die naar de milieustraat gaan, bij alles wat ik in de containers heb laten verdwijnen moest ik aan haar denken, haar spulletjes zomaar weg, spulletjes waaraan zij gehecht was, die ze met zorg heeft uitgezocht, waar ze blij mee was. Wat voelt dit dubbel. Gelukkig heb ik een aantal mooie dingetjes mee kunnen nemen waaronder oude familiefoto's die ze zo zorgvuldig had geordend en waarop staat wie, en wanneer het is. Zo kom ik mijn overgrootouders tegen, geweldig!
Het oude haam wat mijn opa heeft gemaakt. met het koperen plaatje erop waar zijn naam op staat en eenzelfde plaatje met de naam van de boer voor wie het is. Door zijn handen gemaakt. Handen die mij maar een paar keer hebben kunnen koesteren. Ik was nog maar één toen hij overleed.
Hij was paardenliefhebben en dat heeft hij doorgegeven via mijn moeder aan mij en ik weer aan mijn dochter die een eigen Haflinger heeft.
Haar dood heeft ook iets moois opgeleverd. Dat is het contact wat neven en nichten weer hebben na 40 jaar. En er is een band. Wat kunnen we goed en vertrouwd met elkaar overweg en wat zijn het leuke mensen allemaal. En dit is wat tante Corrie belangrijk vond, haar familie bij elkaar!

Naast al deze weemoed voel ik me ook zo vrolijk en blij. Ik ben deze week zo verwend. Steeds weer kwam er een pakje, te mooi om open te maken. Nu snap ik het gevoel wat bloggers beschrijven als er aan je gedacht wordt. Wat is dit heerlijk.

VAN DINAH
Allereerst kreeg ik mijn ontzettend leuke boekenworm van Dinah. In het echt is ie nog leuker dan op de foto. Wat een welkom 'beestje' is dit voor mij als leesliefhebber.
Dinah, enorm bedankt, ik ben er heel blij mee.

VAN MOOS
Daarna weer een pakje, dit keer van Moos en haar Moosies. 
Een zo gezellig omhaaktkaartje, zomaar........wat lief. Dank je wel Moos ik kijk nog eens goed hoe je dit hebt gedaan want het ziet er heel fleurig uit!

VAN SYLVIA
De post......weer wat voor mij. Dit keer een dikke envelop met een code erop. Hierdoor wist ik dat dit pakje van een blogger komt die zich, net als ik, heeft aangesloten bij het blog van Micki. 
En dit pakje komt van Sylvia van de Zaanse Zolder.
Toen ik de envelop openmaakte zaten er weer kleine pakjes in. Wat een uitpakpret! 
Sylvia, wat heb je mij verwend.
Dit zat er allemaal in

leuke hangertjes en zelfgemaakt hartje, uiltje en vlindertje

Wist jij dat ik uiltjes zo leuk vind?

 
de envelop vond ik ook zo bijzonder, ik moest meteen aan mijn vader denken die zo enorm goed piano kon spelen. Het notenschrift doet me altijd weer met een lach en een traan aan hem denken.
 Sylvia, heel erg bedankt.

VAN MICKI
En toen ik gisterenavond na een zware dag thuis kwam lag er weer een envelopje in de bus. Ik heb een tijdje alleen maar kunnen turen naar dit envelopje. Er zat zo'n lief kaartje bovenop waarmee de postbode werd bedankt. Dat vond ik zo lief.
En toen ik het openmaakte zat het weer vol met verrassingen.

in de envelop weer mooi ingepakte pakjes. Bloemen waar ik zo van houd!

 
En dit zat er allemaal in. Bloemetjes om te zaaien, leuke vogelstikkertjes die heel welkom zijn bij een natuurmens als ik, labeltjes, hartjesstikkertjes en een zelfgeschreven kaart. Heel lief Micki, ik ben er erg blij mee.

En als jullie ook zulke post willen ontvangen kijk dan eens op het blog van Micki. Als je hier klikt kom je op haar blog. Dreammakeshare

Je kunt het vergelijken met een soort kettingbrief maar alles wordt met één mailtje naar Micki voor je geregeld. En dat dit blog in trek is kun je zien aan het aantal volgers wat zich in een week heeft aangemeld. Ik zag er net al 76 staan. Gefeliciteerd Micki, een heel leuk initiatief wat heel welkom is. 
Ik ga ook aan mijn envelopje beginnen voor mijn opgekregen blogger in dit keer.

Dank jullie wel allemaal. Ik ben er zo blij mee. Het voelt heel 'ouderwets' om gezellig post te krijgen via de brievenbus. Heerlijk! Kan niet wachten op de volgende gezellige envelopjes maar eerst ben ik aan de beurt om het een en ander te versturen.
*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.
LIEFS SASKIA en een FIJNE NIEUWE WEEK MET VEEL INSPIRATIE
*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.