donderdag 21 maart 2013

LA ......VAN LA FEME EN SPRUITEN

 In mijn eerste blog heb ik verteld over de naam La FeMe en Spruiten. Wil je het nog eens doorlezen klink dan hier.Alle letter combinaties staan voor een van de drie kleinkinderen en de spruiten zijn de kleintjes die nog gaan volgen. Mijn dochter heeft een hele dikke buik waarin de nieuwe kleine spruit vast niet lang een onderkomen meer in heeft.

Dus omdat er nu een spruitje bij gaat komen een dezer dagen logeert LA een nachtje hier. En wat een feest is dat weer. En mama nam afscheid van kleine meid wat niet altijd even makkelijk is want eigenlijk kan ze haar lieveling niet missen maar even de handen vrij is ook wel lekker.

Wij (in dit geval opa en oma) waren deze keer samen thuis om met haar te spelen en om van haar te genieten. En dat ze daar blij mee is is heel duidelijk want het is opa voor en oma na. Ze volgt als een klein obedience hondje. Want ze weet dat ze aandacht krijgt, volop!
En opa op zijn beurt is vol van de kleine meid. Hij sjouwt ermee, doet gek en gaat naast het bedje zitten  als de kleine meid na een uurtje slapen al begint te huilen. Beide doezelen dan weer wat in. Zo deed hij het vroeger en zo doet hij het nu.

Als kleine meid uit bed komt geef ik haar een appeltje en je ziet het al, dat moet samen met opa worden opgegeten.

En na een dag activiteit is ze tegen het einde van de middag toe aan een lekker maaltje. Met haar kleine vingertjes steekt ze alle doperwtjes een voor een in haar mond. De yoghurt met vla lepelt ze zelf naar binnen en trots dat ze erop is. Je moet er een beetje geklieder voor over hebben maar een lapje achteraf doet wonderen.
En na het eten nog even naar de biologische boer om het bestelde vlees op te halen. Even naar die prachtige koeien kijken en stilletjes bedank ik ze voor wat ze mij geven. Met gemengde gevoelens loop ik er rond maar ik moet wel bekennen dat deze koeien het goed hebben. De boer en boerin houden van hun koeien. Hij kent al zijn 160 dieren en vertelt er vol trots over. Over de koe van 19 jaar die nog steeds ieder jaar een kalfje krijgt zonder problemen, de koe die al voor het tweede jaar een tweeling krijgt, zij vertelt over de hele families die altijd naast elkaar staan met eten. Twee mensen die zo vol zijn van hun dieren en ze zelf begeleiden naar de slacht en ze bedanken dat zijn dierenliefhebbers met het hart op de goede plaats naar mijn idee.


En als we thuis komen van het koeien bezoek drinkt ze een heerlijk flesje melk waarbij de oogjes al wat dichtvallen maar die weer gieren en lachen als haar tanden moeten worden gepoetst. Dat lukte deze keer dan ook niet dus dat mogen papa en mama morgen weer doen.
Met een liedje en vaste rituelen naar boven, de muziekjes aan en kleine meid slaapt al als ik het licht uit doe.
En wat geniet ik hoe ze met die kleine handjes haar knuffeltjes stevig vasthoudt, hoe het speentje heel zachtjes op en neer gaat, hoe de rust in het lijfje komt. 
Dan word ik zo warm van binnen, warm van verliefdheid op dit prachtige kind wat mij in volle vertrouwen is gegeven voor twee dagen. En vertrouwen mogen ze hebben want niets is waardevoller om over te waken.