zaterdag 1 december 2012

NAMEN

Namen verzinnen, ik kan het niet laten. Als ik in de ochtend met mijn honden door het bos loop mijmer ik over mooie aparte namen voor het volgende nest wat eens geboren gaat worden. Het afgelopen nest moest met en 'B' beginnen en de pupjes kregen de namen Baroes, Baco, Barree, Bindi, Brai en Beli.

Puppen 8 weken oud
Maar natuurlijk hoorde er nog een naam achter dus kregen ze ook nog een componisten naam mee en last but not least natuurlijk de kennelnaam waar ik zo trots op ben. Van de Wolvenstam. Dus werd het om de hele riedel nog eens te noemen, Baroes Bruch, Baco Berlioz, Barree Bartok, Bindi Bach, en Beli Bizet van de Wolventam. Een hele mond vol maar in de hondenwereld niets vreemds.

Weet u wie wie is? ( Baroes, Bindi, Beli, Baco, Barree, Brai)
ongeveer 1 jaar oud
Maar niet alleen bedenk ik namen voor honden maar ook mijn dochters krijgen zo nu en dan een naam toegestuurd voor de spruit die gaat komen. En waarachtig, zoals mijn moeder de naam van mijn dochter had genoemd Toen ik zwanger was, zo heb ik de naam van mijn kleinkind genoemd. Natuurlijk gaven de toekomstige paps en mams geen krimp en lieten de volgende hint achter om de spanning erin te houden.

En als dan de kleine spruit geboren wordt en we na lang gissen horen welke prachtige naam dit niet wezentje krijgt schiet me meteen een koosnaampje te binnen.
Fe(..) is Fe(..)Flopie en La(..) heet in mijn liedjes voor haar LilaLa(..) en dan de klein Me(..) is Prins Parél.


Ik kijk uit naar maart dan komt er een prinsesje bij en in gedachten heet ze nu Spruitje

2 opmerkingen: