maandag 14 januari 2013

GEHAAKT HONDJE


Op de lagere school heb ik het laatst een haaknaald in mijn hand gehad.  En nu, zoveel jaar later heb ik een nieuwe poging gewaagd, aangestoken door de vele leuke gehaakte, vrolijke beestjes, dekentjes, kussens en nog véél meer wat  allemaal voorbij komt bij mede bloggers.

Dus leende ik een leuk boek van Mama Maai en begon aan mijn eerste beestje en dat werd, natuurlijk, een hond. En zo is ‘Micky’ geboren.

TIP GEVRAAGD........
Ik heb wel wat gesmokkeld met de pootjes. Het haken lukte niet op de voorgeschreven manier omdat ik het niet vast kon houden dus heb ik rechte lapjes gehaakt en die dichtgenaaid. Dus als iemand nog een tip heeft hoe ik dat voor elkaar kan krijgen voor mijn volgende puppie......alle tips zijn welkom.

Veel kleine stukjes maken een klein hondje

Met oogjes en een neusje komt Micky tot 'leven'

9 opmerkingen:

 1. Nou!!! Wat goed gelukt!!!
  Je bent het niet verleerd :o)
  Ja, die pootjes zijn lastig. Het beginnetje moet ik eerst met m'n nagels vasthouden...later gaat het beter om ze vast te houden!

  Dat in elkaar zetten vind ik het vervelendste klusje.
  Op naar haakwerkje 2! Groetjes Dinaz ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahhhh met oogjes en neusje echt heel leuk! Neem aan dat er een nieuwe kennel geboren wordt?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohh wat een scheetje!! Zo lief!
  Ja het is een beetje oefenen met die kleine pootjes, en soms tot kramp in de vingers toe. De aanhouder wint wel :-) Ik hou het aan de zijkant vast, probeer het niet te hard toe te knijpen en dan steekje per steekje haken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga nog wat oefenen op die kleine pootjes, moet toch eens lukken!

   Verwijderen
 4. Voor de pootjes moet je geduld hebben. Als je gejaagd bent lukt het niet. Zijn echt geen diertjes voor elke dag te maken. Maar als ze af zijn, dan zijn het schatjes.

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Micky is heel schattig geworden.
  Ik heb geen tip voor je voor het haken van de kleine onderdeeltjes. Ik vind dat altijd een crime. Niet leuk om te doen. Ik haak liever dingen die ik gewoon vast kan houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het ziet er heel lelijk uit als ik het maak schrijf op een reactie wat ik nu moet doen plies het lukt echt niet goed grts.....

  BeantwoordenVerwijderen