zondag 17 februari 2013

ZO VERWEND

Ik ben deze week zo verwend, ik word er helemaal blij en zonnig van vanbinnen. Dat ziet er ongeveer uit als  op deze foto.

Het weekend ben ik naar Oirschot geweest omdat het huisje van mijn overleden tante leeg moet. MOET, omdat het al verkocht is. Op zich heel fijn in deze tijd maar ook een gevoel van weemoed. Dit huisje zal ik nooit meer betreden in deze staat. Alleen in mijn gedachten zal ik er regelmatig rondlopen.
Twee huisjes die mijn opa heeft laten bouwen. In het rechterhuis ben ik geboren en links woonde mijn tante Corrie. Als jullie hiernaar kijken zie je een huisje, een oud huisje en als ik hiernaar kijk zie ik een heel verleden.

Het is zo raar om alle spulletjes mee te nemen die ik heb uitgezocht, het gerommel in haar kasten wat eerst zo prive was is nu openbaar bezit van alle neven en nichten. Spulletjes die naar de milieustraat gaan, bij alles wat ik in de containers heb laten verdwijnen moest ik aan haar denken, haar spulletjes zomaar weg, spulletjes waaraan zij gehecht was, die ze met zorg heeft uitgezocht, waar ze blij mee was. Wat voelt dit dubbel. Gelukkig heb ik een aantal mooie dingetjes mee kunnen nemen waaronder oude familiefoto's die ze zo zorgvuldig had geordend en waarop staat wie, en wanneer het is. Zo kom ik mijn overgrootouders tegen, geweldig!
Het oude haam wat mijn opa heeft gemaakt. met het koperen plaatje erop waar zijn naam op staat en eenzelfde plaatje met de naam van de boer voor wie het is. Door zijn handen gemaakt. Handen die mij maar een paar keer hebben kunnen koesteren. Ik was nog maar één toen hij overleed.
Hij was paardenliefhebben en dat heeft hij doorgegeven via mijn moeder aan mij en ik weer aan mijn dochter die een eigen Haflinger heeft.
Haar dood heeft ook iets moois opgeleverd. Dat is het contact wat neven en nichten weer hebben na 40 jaar. En er is een band. Wat kunnen we goed en vertrouwd met elkaar overweg en wat zijn het leuke mensen allemaal. En dit is wat tante Corrie belangrijk vond, haar familie bij elkaar!

Naast al deze weemoed voel ik me ook zo vrolijk en blij. Ik ben deze week zo verwend. Steeds weer kwam er een pakje, te mooi om open te maken. Nu snap ik het gevoel wat bloggers beschrijven als er aan je gedacht wordt. Wat is dit heerlijk.

VAN DINAH
Allereerst kreeg ik mijn ontzettend leuke boekenworm van Dinah. In het echt is ie nog leuker dan op de foto. Wat een welkom 'beestje' is dit voor mij als leesliefhebber.
Dinah, enorm bedankt, ik ben er heel blij mee.

VAN MOOS
Daarna weer een pakje, dit keer van Moos en haar Moosies. 
Een zo gezellig omhaaktkaartje, zomaar........wat lief. Dank je wel Moos ik kijk nog eens goed hoe je dit hebt gedaan want het ziet er heel fleurig uit!

VAN SYLVIA
De post......weer wat voor mij. Dit keer een dikke envelop met een code erop. Hierdoor wist ik dat dit pakje van een blogger komt die zich, net als ik, heeft aangesloten bij het blog van Micki. 
En dit pakje komt van Sylvia van de Zaanse Zolder.
Toen ik de envelop openmaakte zaten er weer kleine pakjes in. Wat een uitpakpret! 
Sylvia, wat heb je mij verwend.
Dit zat er allemaal in

leuke hangertjes en zelfgemaakt hartje, uiltje en vlindertje

Wist jij dat ik uiltjes zo leuk vind?

 
de envelop vond ik ook zo bijzonder, ik moest meteen aan mijn vader denken die zo enorm goed piano kon spelen. Het notenschrift doet me altijd weer met een lach en een traan aan hem denken.
 Sylvia, heel erg bedankt.

VAN MICKI
En toen ik gisterenavond na een zware dag thuis kwam lag er weer een envelopje in de bus. Ik heb een tijdje alleen maar kunnen turen naar dit envelopje. Er zat zo'n lief kaartje bovenop waarmee de postbode werd bedankt. Dat vond ik zo lief.
En toen ik het openmaakte zat het weer vol met verrassingen.

in de envelop weer mooi ingepakte pakjes. Bloemen waar ik zo van houd!

 
En dit zat er allemaal in. Bloemetjes om te zaaien, leuke vogelstikkertjes die heel welkom zijn bij een natuurmens als ik, labeltjes, hartjesstikkertjes en een zelfgeschreven kaart. Heel lief Micki, ik ben er erg blij mee.

En als jullie ook zulke post willen ontvangen kijk dan eens op het blog van Micki. Als je hier klikt kom je op haar blog. Dreammakeshare

Je kunt het vergelijken met een soort kettingbrief maar alles wordt met één mailtje naar Micki voor je geregeld. En dat dit blog in trek is kun je zien aan het aantal volgers wat zich in een week heeft aangemeld. Ik zag er net al 76 staan. Gefeliciteerd Micki, een heel leuk initiatief wat heel welkom is. 
Ik ga ook aan mijn envelopje beginnen voor mijn opgekregen blogger in dit keer.

Dank jullie wel allemaal. Ik ben er zo blij mee. Het voelt heel 'ouderwets' om gezellig post te krijgen via de brievenbus. Heerlijk! Kan niet wachten op de volgende gezellige envelopjes maar eerst ben ik aan de beurt om het een en ander te versturen.
*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.
LIEFS SASKIA en een FIJNE NIEUWE WEEK MET VEEL INSPIRATIE
*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.

21 opmerkingen:

 1. Wauw...wat een verwennerij!! Leuk zeg...vooral na zo'n lastige week!
  Wij leveren wekelijks complete woningen leeg op. Een flinke klus, vooral als het zo persoonlijk is!

  Geniet van al je lieve post!

  Groetjes Dinaz ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat al die post op het juiste moment kwam. Is geen leuke tijd als er een huis met herinneringen leeg moet, ook al brengt dit dus ook weer veel goeds voor jou en je familie.
  Wist ik dat je van uiltjes hield.... uh nee geloof ik haha. Maar ik las wel ergens dat je van lezen houdt, en van muziek en van honden natuurlijk dus ik heb maar wat gedaan. Overigens heb ik het vlindertje zelf gehaakt, het vilten hartje & uiltje zo gekocht en de boekenlegger, ja die heb ik wel weer zelf gemaakt. Gelukkig ben je er blij mee. Ik vind je overige ontvangen post ook super. Daar worden wij toch iedere keer weer blij van hè !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wouw, wat een verwennerij, heerlijk. Toch triest als een huis met herinneringen leeg moet. Bizar dat we daar dan nooit meer komen. Blijft onwerkelijk. Gelukkig bracht het wat goeds mee. Al die lieve mensen weer bijelkaar. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. een deel afluiten lieve saskia, maar dan is de post op een goed moment gekomen

  heerlijk die man of vrouw heeft lopen beulen naar jou brievenbus ha ha ha

  wat lief van allemaal en wat leuk en mooi geniet er maar volop van

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke post heb je gehad saskia!!!
  Ik geniet van al je foto`s
  Heb je net even via fb gelinkt aan Karien....heeft ook een blog en woont in Oirschot, ik las je stuk, ik denk dat ga ik eerst doen!!
  Lekker familie bij elkaar, geniet er maar van ♥
  Lieve groetjes Hester

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goh wat leuk Hester, ben benieuwd of ik iets van Karien hoor. Oirschot is in mijn hart gesloten, maar dat is vaak zo bij je geboortedorp.

   Verwijderen
  2. weet je..............ze volgt je al...............had ik zelf ook ffkes beter moeten kijken hihih.
   xx

   Verwijderen
  3. Hoi Saskia, bij deze hoor je iets van me.
   Ik volg je blog al een tijdje.
   Wat vervelend voor je dat je je tante moet missen nu!
   Heel veel sterkte gewenst.
   Wat is het dan extra fijn om zulke leuke post te krijgen en te weten dat er aan je gedacht wordt!
   Lieve groeten van Karien!

   Verwijderen
 6. Wat een schattige huisjes,ik hou daar van,wel naar als je alle spulletjes moet uitzoeken,je gaat door iemands hele leven heen.
  Wat ben je verwend,echt genieten,je hebt allemaal mooi`s gekregen,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik moest gelijk aan haar denken, ik denk altijd leuk, dat voelt weer dichtbij dan he!!
  Mijn vriend komt uit Veldhoven vandaan, ook niet heel ver daar vandaan, we zijn als het mij een daggie goed gaat weleens in de oirschotse heide te vinden x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve Saskia,

  Ik hoop dat al deze verwennerij je een beetje door deze moeilijke week geholpen heeft. Dat lijkt me niet niks, een huis vol herinneringen leeghalen omdat het nou eenmaal moet..
  Heerlijk om te zie dat je zoveel mooie pakketjes hebt gekregen en ook heel leuk dat de mijne goed is aangekomen en dat je er blij mee bent! Geniet er maar lekker van!

  Ik wens je een hele fijne nieuwe week!
  Liefs Micki

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk verwend dus afgelopen meis!

  Hopelijk een beetje leuke afleiding na een moeilijke tijd tijdens het leeghalen van het huis in Oirschot!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oja, kan ik hieruit opmaken dat het pakket met code ZD-1 goed bij jou is aangekomen?;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh helemaal leuk heh die boekenwurm hier ligt ze ook in mijn boek, zo leuk! En ook ik kreeg mijn eerste code-post van de site van Micki en heb gelijk een nieuw blog ontdekt en een volger erbij haha...
  En woon je in Lelystad?? Daar woont mijn familie ook (Karveel en vijfherenlanden)
  Fijne week met hopelijk wederom gezellige post
  X het andere natuurmens :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een week vol tegenstrijdige gevoelens. Volgens mij heb je zo'n beetje de meeste emoties wel beleefd afgelopen week. Hopelijk is alles wat in balans gebracht door al die verwennerij, dat kan een mens zo goed doen hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooi verhaal Saskia, wowww. En zo mooi dat je toch met deze
  schitterende herinneringen verder kan, en een leuk contact met neven
  en nichten, geweldig.
  Ik heb vaker je blog bekeken, je schrijft op een leuke manier (roeping
  gemist?), helaas heb ik te weinig energie gehad om reacties achter te
  laten. Bij deze wil ik je zeggen, je hebt een gezellig blog, schitterende
  honden, prachtige dochters, een leuke familie, en nog veel meer mooie
  foto's. Ik moet je opbiechten dat ik vorige maand eens het verhaal gelezen
  heb van je puppies die weg moesten, en hoe ontroerd je hier over was,
  nou ik als dierenfan kreeg er ook tranen van...

  Maar je bent lekker verwend, geniet er maar van, ook ik weet nu hoe
  dit voelt als er aan je gedacht wordt :)

  Fijne nieuwe (knutsel) week,
  lieve grtjsss Erica ¤

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo'n huis leeg halen kost een hoop energie. Fijn dat je er wel mooie herinneringen aan hebt.
  Je bent heerlijk verwend met de post.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ohh wat kan ik mij jou gemengde gevoelens voorstellen. Een stukje afsluiten en een stukje ontdekken. Koester maar alles wat je kan bewaren.
  En ja, die brievenbus, ik heb ook terug ondervonden dankzij blogland, hoe fijn het is om wat leuks in de bus te krijgen. Geniet ervan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een vrolijk blog heb jij zeg, super. Via Zaanse Zolder ben ik hier terecht gekomen en meteen volger geworden. Op mijn blog is momenteel een give away, kom eens kijken en doe gezellig mee, als je zin hebt.

  Groetjes, Claudia

  BeantwoordenVerwijderen