woensdag 10 april 2013

EN DE TELEFOON GING....

Vanmorgen ging om 9 uur de telefoon en een opgewonden stemmetje ratelt vanalles in sneltreinvaart door de lijn van Almere naar Lelystad. Ik hoorde 'oma' en 'wij komen naar jou toe' en wat daar allemaal tussen zat kon ik door haar enthousiasme niet verstaan. Toen ze haar verhaal had gedaan werd ze wat rustiger en waren de antwoorden op mijn vragen alleen nog maar mm...mmm! En toen duidelijk was dat ze naar mij toe zouden komen herhaalde ze meerdere keren 'oma, ik zal je niet vergeten hoor'. En dat stemmetje klonk zo lief dat ik er tranen van in mijn ogen kreeg.

Ik voel een feest stemming, de spruitjes van MamaMaai komen op bezoek samen met Maai. Gezellig. Lekker een dagje aankeutelen met het grut. Ik verheugde me er enorm op.

En daar hoorde ik roepen terwijl ik in de keuken stond 'oooooomaaaaa!. Ik keek door het keukenraam en zag daar de o zo vrolijke spruit voor de deur staan wachten. De twee honden vinden het heerlijk als de kleintjes komen en verwelkomen ze het liefst druk en opgewonden maar dat gaat dus niet door. Eerst in de mand en afkoelen zodat de hummels eerst fatsoenlijk binnen kunnen komen. Want Tilou en Chamook zijn toch wel erg groot in vergelijking met die twee spruitjes.

En daar stond ze met haar rugzakje waarin haar kleertjes zaten voor als ze een ongelukje zou krijgen. Wel te verstaan, een plasongelukje wat overigens niet is gebeurd vandaag.

Eerst knuffelen want van die kleintjes kun je niet afblijven al zou het moeten en kleine meid, ook een knuffelkont ten top, doet hier heerlijk aan mee.

En dan begint het dagje bij oma. Alle aandacht voor de kindjes zowel van oma als van mama. Foto's worden er gemaakt want Maai heeft de fototik denk ik wat van mij over genomen. Het liefst zoveel mogelijk foto's maken, ieder moment is leuk. Helemaal scherp of niet, ze moeten vereeuwigd op ieder moment want oh wat zijn ze leuk.
We begonnen de dag met het maken van een ketting. Maar uiteindelijk vond prinses 'm leuker als kroontje. En zeg nou zelf, is het niet een schatje!

De concentratieboog is maar kort en na het maken van de ketting begon kleine meid over eten. En wat had ik in de koelkast liggen.....poffertjes. Ik zette het wekkertje op een uurtje zodat we voor bedtijd nog lekker zouden gaan smikkelen.Steeds kwam ze me vertellen dat ze het wekkertje had gehoord dus kwamen uiteindelijk de poffertjes een half uur eerder op tafel dan gepland. En er verdwenen er 22 in dat kleine buikje, zonder probleem! Gewillig liet ze zien hoe zo'n poffertje in z'n geheel in haar mond paste.

En na het eten moeten de bordjes worden afgewassen. Je kunt ze het niet vroeg genoeg leren dus kreeg kleine meid een handdoek in haar handen en droogden wij samen de bordjes af. Keurig werd alle sop en natte plekken verwijderd door flink te boenen.

De piano is ook altijd heel leuk en nu kleine man zelf overal kan gaan staan kan hij net met zijn kleine vingertjes bij het klavier. En nog leuker is het als hij op schoot flink muziek mag maken, met handen of voeten, het maakt niet uit.Opa moest worden gebeld want die wilde ze voor het slapen gaan ook nog wel zien. "Opa, kom jij hier want ik ben ook hier en ik ga slapen, opa kom jij?" klonk in een zin zonder ademhalen. Opa kwam natuurlijk thuis eten en kleine meid sprong min of meer in zijn armen. Maar lang hield ze het niet vol. Ze wilde slapen. Dus opa bracht haar naar bed, even een uurtje lekker rommelen met de muziekjes, wat geklets door de babyfoon en toen was ze vertrokken om 3 uur later weer wakker te worden.

Kleine man is ineens niet meer bang voor de honden. En of hij al die tijd doorhad dat het er twee waren weet ik niet. Meestal zijn de honden in de gang zodat ik ook niet hoef op te letten of dat wel goed gaat. Kinderen en honden moet je altijd in de gaten houden. Maar nu, om kleine man te laten wennen, mochten ze een voor een binnen.

Toen hij op het eind van de middag op schoot zat en de hond wel heel erg leuk begon te vinden zag ik hem ineens met zijn hoofd draaien met een blik van.....zie ik dat nou goed. Daar ligt een hond, en daar ligt een hond. En nog eens draaien en nog eens draaien. Je zag hem denken, er was er toch maar eentje? De verbazing was van hem af te lezen.


Hij kreeg door dat het voeren van een eierkoek aan de honden wel erg leuk was. En omdat ik niet wil dat de honden gaan schooieren mochten ze wat brokjes geven. En daar zat hij als kleine hummel tussen de 'wolven'! Want wat zijn ze groot als jij nog zo klein bent maar hij vindt het geweldig. Wil niets liever dan de wollige vacht aaien. Gelukkig dat hij de honden ook leuk vindt want oma zal altijd van deze kanjers in huis hebben.

En als kleine man brokjes geeft wil kleine meid ook brokjes geven, goed voor de rangorde! En kleine mensjes ontdekken, en ontdekken dan ook dat klimmen zo leuk is. Op een leuning klauteren en dan zo trots als een pauw gaan zitten..........ik kan nog voelen hoe dat voelde toen ik zelf zo klein was!

Tsja, en als je ziet dat oma en mama zoveel foto's maken dan wil je dat zelf ook doen dus kreeg kleine meid het toestel in haar handen en maakte een foto van Maai en broer die voor de ruit naar de honden stonden te kijken. Is dit een fotografe in de dop?


En ondertussen is ons prinsje van de familie opgestaan uit de kruipstand en is gaan lopen. Nog niet helemaal los maar met wat steun komt hij overal. Soms al aan een handje maar met zo'n loop-muziek-karretje is dat wel weer heel leuk. En zo stapt hij steeds zelfverzekerder door de kamer


Maar hij blijft toch wel een gewillig foto-objectje! wat een snoepie onze kleine spruit van bijna 1 jaar.


Oma moest naar het ziekenhuis voor een MRI en moest hiervoor eerst een slaapmiddeltje innemen wat al snel begon te werken waardoor ik in een zombie veranderde. Niet meer zo stevig op de been en zo. Gelukkig kon Maai me naar het ziekenhuis brengen. Kleine meid wilde nog een kus en die kussen kwamen overal, op mijn wangen, op mijn ogen, op mijn neus. En daar gingen ze weer, terug naar huis, naar papa die ze ook weer zo graag ziet komen.

Wat een heerlijke, normale, warme dag zo met mijn eigen lieve meid met haar kleine grut om me heen. Beter kan niet. Dat geeft pas energie.

23 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk dat je zo kunt genieten van je (klein)kinderen en wat leuk dat wij zo mogen meegenieten!!!

  Wat een heerlijke spruitjes op de foto's!

  Liefs Elise

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heerlijk verslag! Erg leuk om te lezen en dat jullie zo hebben genoten. Hopelijk is de MRI goed gegaan!

  Liefs, Evita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoop dat de mri goed is verlopen
  en wat een mooi relaas weer met daarbij geweldige foto's, ik vind de ketting kroon erg mooi hihi

  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zit hier helemaal te smelten zeg ! Wat een heerlijke moppies (en wat een lieve oma!) x Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig om van zo'n dagje mee te mogen genieten...naast zelf mama zijn lijkt me dat het mooiste wat er is om oma te zijn van zulke heerlijke spruiten! Hopelijk is alles met jou goed gegaan! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi hoi,

  Dankzij je reactie op mijn blog kwam ik bij jou terecht.
  Wat een gezelligheid daar zeg! En die kindjes, zooo cute... heb zitten genieten van je verhaal. Meteen dus maar volger geworden bij je, want ik vind je blog veel te leuk!

  Liefs * Haakjuffie *

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O *zucht* wat hebben ze toch een heerlijk plekje bij oma & opa!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een rijkdom Saskia :):) Heerlijk genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat is dat een heerlijke dag geweest! Alleen het zien van de foto's is al genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wat lief van je dat we mogen mee genieten van jouw leven als oma. Ik hoop echt dat het bij ons ook nog goed komt. En ik hoop ook dat alles goed is gegaan met je mri. Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtige dag vol liefde en genieten. Dat is toch het mooiste. Lieve groet Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat een prachtige dag met dochter en spruitjes :-)
  ben benieuwd naar de uitslag van de M.R.I.
  Toch altijd weer spannend.

  Succes !

  liefs, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk dat je me bent gaan volgen. Ik begrijp je dilemma helemaal. Ik vraag me ook regelmatig af hoe ik alle blogs die ik volg regelmatig kan bezoeken en commentaar geven. Maak je daarover vooral geen zorgen.

  Geniet van de wolven en de kleinkinderen, die komen op de eerste plaats. Wat een schatjes allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zalig, dat je zo kan genieten van die srpuitjes!

  Ik ben zo benieuwd hoe Esmée gaat opgroeien en hoe haar stemmetje zal klinken als ze Oma zou gaan zeggen.... kan niet wachten!
  Hihihihihi....die Oma's toch.

  Groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw.. heerlijk zo'n trotse oma!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat was echt een dagje heerlijk genieten zo te lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Gelukkig was je vandaag weer bijgekomen van je slaapmiddel.
  Het was erg gezellig! Graag tot een volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een gouden dag is dat geweest oma!!!!

  En hoe ging de MRI???????

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik lees hier het verslag van een superblije trots oma! En terecht :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. fijn dat we allemaal mogen meegenieten van dit verslag met fotoos!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heerlijk zoals jij verslag doet over een gewone dag, je ziet ik ben wat vertraagd maar volg ook de blogs zoals het me uitkomt, bij de een flits ik langs bij de ander zit ik lekker onderuit te lezen, sinds ik blog, schiet mijn Libeel er soms bij in!!
  Geniet van elk moment, level en laten leven!!!
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een heerlijke dag, wat heb je genoten, heerlijk. Ik heb genoten van de post die ik heb gekregen van jouw, je geweldige give-away. Wat heb je me verwend. Heel erg bedankt!

  Groetjes, Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat heerlijk gezellig, even zo mee genieten met jou en je lieve kleinkinderen! Je geniet ervan, zo leuk om te lezen en te zien:)

  BeantwoordenVerwijderen