vrijdag 14 december 2012

BEELDEND BEZIG

De Kreta Creatie

Een aantal jaar wilde ik een kadootje hebben en kwam ik terecht bij iemand die van klei prachtige dingen maakt. We raakten aan de praat en al snel werd duidelijk dat zij een cursus gaf waarbij er nog één plaatsje vrij was.
Ik raakte helemaal enthousiast door alles wat ik zag en vulde dat plaatsje snel op. Heerlijk, iedere week een ochtend met klei bezig zijn in een klein groepje.

Het viel niet mee om zelf dingen te verzinnen en te creëren dus werd er veel nagemaakt van plaatjes waarbij een heel kleine eigen inbreng viel te bespeuren. 

Tijdens een vakantie op Kreta met Mama Maai zagen we een prachtig beeldje wat ik in mijn geheugen grifte. Dit beeldje is uiteindelijk ontstaan uit mijn handen en het doet me nog altijd denken aan die super vakantie met mijn dochter.

Na twee jaar stapte ik over naar een creatief centrum waar ik weer heel veel bijleerde.  En nu begint het me zo langzamerhand te lukken om zelf iets te laten ontstaan. En zowaar ben ik op sommige dingen een klein beetje trots.

Mijn eigen creatie waar ik wel een beetje trots op ben
Maar het allerbelangrijkste is dat het zo heerlijk is om met klei bezig te zijn.  
En het leuke is dat uit het ‘niets’ – ‘iets’ ontstaat.

5 opmerkingen:

 1. Wij wachten op een foto van je bebouwde kom ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. OK volgende keer. Wilbert gaat eerst mooie foto's maken dan kan ik een fotoboekje maken met mijn 'eigen kunst' Hoe klinkt dat?

   Verwijderen
 2. Ik zag dat je bij mij volger geworden bent. Gezellig.
  Ik was al een keer eerder bij je komen kijken via het blog van je dochter, maar toen was het er niet van gekomen om je te gaan volgen. Je hebt een gezellig blog.
  En wat een mooie beelden heb je gemaakt zeg!
  Ik woon inderdaad ook in Lelystad. Als je wat verder terugleest op mijn blog kun je zien dat ik ook gedeeltelijk in Zweden woon/ga wonen en hoe dat zo gekomen is.
  Groetjes van een mede-stedeling, ex-Almeerse.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, dit blogberichtje had ik gemist. Wauw zeg, P R A C H T I G! Hier heb ik bewondering voor hoor!

  BeantwoordenVerwijderen