zaterdag 15 december 2012

BREIEN VOOR 3 MAANDEN


Mijn eerste kleinkind was op komst.  Een meisje, dat wist ik. Door dit gebeuren kreeg ik weer de breikriebels.
Jaren heb ik allerlei truien voor mijn eigen jonge spruiten gebreid en later ook voor grote spruit myself! Breien is zo leuk maar het liefst wel met een doel.
Dus nu mocht ik weer. Ik kocht een breiboekje en vond een fantastisch sterrenpak. Ik kocht de wol en nam dat in de vakantie mee op de boot. Het patroon had ik niet van te voren doorgelezen, had ik dat maar wel gedaan dan was ik er niet aan begonnen.

Het pak zou voor 3 maanden moeten worden, zo’n baby in de sterren leek me fantastisch. Met patroon voor me neus begon ik ijverig.  Maar de sterren moesten worden ingebreid, iets wat ik altijd had vermeden, opmazen was mijn ding.

Maar goed, ik zou het doen zoals het moest en regelmatig was ik eindeloos bezig alle draden te ontwarren. En als ik erachter kwam dat ik een steek fout had in mijn ster dan werd de hele boel weer uitgehaald. Het voorpand heb ik uiteindelijk wel twee keer gebreid en later bleek het hele pak. Het was meer 2 passen vooruit en 1 terug.

Maar ik gaf de moed niet op.  Na de vakantie had ik dus alle delen los maar ik had nog steeds geen erg in de maat. Hoe groot zo’n pas geboren baby zou zijn had ik niet meer zo in mijn hoofd. Eigenlijk stond ik er ook niet zo bij stil, ik volgde toch gewoon het patroon.
Alles werd in elkaar gezet maar toen las ik helemaal op het einde dat het hele gedoetje ook gevoerd moest worden. Weer een probleem wat ik niet had voorzien. Maar het lukte en het pak was prachtig.
Maar die maat, ha ha ha, drie maanden! Wanneer zou dit eens gaan passen.

En toen werd Flopsie geboren, een prachtig klein babytje en toen bleek dat het pak gigantisch was. Nee, dit moest voorlopig nog de kast in.

Ondertussen is Flopsie ruim twee jaar. De broek past nu maar het truitje is nog steeds wat te groot. Wat een giller!


Maar het pakje wat ik later maakte voor Lila en Prins Parél is wel gelukt en paste perfect. Ik heb er wat van geleerd!!!


3 opmerkingen:

 1. Tja die van melle wordt hier afgedragen. Die van fenne is idd nu ze bijna 2,5 jr is nog steeds aan de ruime kant hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach...beter te groot dan te klein.
  Hij is erg mooi!!! Knap werk hoor!
  Ik kan (nog) niet breien...ligt me (nog) niet lekker in de handen. Geef mij maar een haaknaald...:o)

  En nu aan de brei voor kleinkind nr. 4?? :o)

  Fijne zondag! Dinaz ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar het is wel prachtig geworden, met die ingebreide sterren! En binnenkort kan ze er dan eindelijk in :-)

  BeantwoordenVerwijderen