dinsdag 22 januari 2013

VERDRIET, EEN GLIMLACH, EEN LIEF KINDERGEDICHT

Ik ben vanochtend uit het ziekenhuis gekomen. De schouderoperatie is goed gegaan. Nu revalideren en weer de oude worden.
Mijn man kwam gisteren in de avond voor de tweede keer op bezoek nu met een erg bericht dat afkomstig was van mijn 91 jarige moeder. Haar zusje van 85 was dood aangetroffen.

Mijn tante Corrie, mijn peettante uit Oirschot woonde nog steeds in het huis waar destijds mijn oma ook woonde. Naast haar huis een identiek huis waar ik ben geboren.
Mijn tante Corrie die in oktober haar 85ste verjaardag groots vierde met de hele familie waardoor ik neven en nichten na 40 jaar weer terug zag! En gezellig dat het was. Gevierd in een prachig oud klooster in Oirschot.

Vier zusjes uit een gezin van zes. (broertjes ontbreken)
v.l.n.r. tante Berthy, tante Jeanne,
 tante Corrie, mijn moeder Anneke

Links tante corrie 85 jr,
boven mijn moeder 90 jr, rechts tante Jeanne 88 jr.

Mijn tante Corrie die naast me in de auto zat en mij als klein kind een flinke tik gaf omdat ik een snoeppapiertje uit het raam liet wapperen en los liet. 'Geen rommel op de straat, stop het maar in je zak'! een les voor mijn leven die ik ook weer door heb gegeven aan mijn kinderen.


Mijn tante Corrie heb ik de hele nacht in mijn hoofd gehoord. Haar lach, de manier waarop ze 'houdoeoeoe' zei, hoe lief verbaasd ze klonk als ik de telefoon opnam als ik bij mijn ma in Eindhoven was, de klank en de manier waarop ze steeds 'ja' zei in een gesprek om te laten weten dat ze je volgde.

Mijn  tante Corrie die boos kon worden als mijn pa vroeger de lekkerste dropjes uit het potje pakte dat bij haar op tafel stond. ' Niet zoeken, gewoon pakken'.

Mijn tante Corrie heeft twee dagen dood in haar huisje gelegen terwijl ze nog midden in het leven stond. Als vrijgezel had ze enorm veel vrienden en vierde het leven. Er stond nog een vakantie naar Dubai op het programma want daar was ze nog nooit geweest.

Mijn tante Corrie die haar lichaam aan de wetenschap geeft, afscheid kan ik niet nemen, geen begrafenis of crematie. Haar zusjes mogen haar 5 minuten zien voordat ze naar Nijmegen gaat. En zo wilde zij het.

Mijn rante Corrie zal ik blijven herinneren als een hele lieve zus voor mijn oude moeder, een vrouw die de familie opnieuw bij elkaar kreeg, iemand die geliefd was en een trotse inwoner van Oirschot was waar ze haar hele leven heeft gewoond. Zo bijzonder.

Mijn tante Corrie is vertrokken uit mijn leven maar ze zal altijd een mooi en bijzonder plekje bij mij blijven houden want ja.....ik heb veel van haar gehouden.
                                             * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
En toen ik thuis kwam lag er een allerliefst kaartje in de bus van mede blogger Jenneke en een mooi envelopje met kleine kaartjes, een mooie tekst op de voorkant. Nog met mijn verse verdriet kwam er een glimlach tevoorschijn, wat heb je toch geweldige medemensen....Jenneke heel erg bedankt.* * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Toch nog even een afsluiting van dit blog met een gedicht wat tanta Corrie zeker leuk had gevonden want van gedichten hield ze! en misschien dat al jullie kindertjes ook van Sebastiaan gaan houden als het regelmatig wordt voorgelezen.

Vroeger op school moesten we vaak gedichten uit ons hoofd leren en die dan voordragen voor de klas. Een van die gedichten was 'Dit is de spin Sebastiaan".

 Ik kon me zo goed inleven in deze lieve maar eigenwijze spin dan het gedicht in mijn hoofd zit gegrift. Misschien vinden jullie kindjes dit ook wel een heel leuk gedicht.


16 opmerkingen:

 1. Ah, wat een naar bericht. Om zo'n lieve vitale tante te moeten missen zal heel moeilijk zijn en ook de manier waarop zal niet meevallen.
  Sterkte.
  En ook sterkte met je herstel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een naar bericht...sterkte met het verlies van je tante Corrie, het is heel verdrietig afscheid te moeten nemen van de mensen die je zo na staan..gelukkig heb je hele mooie herinneringen aan haar! Moedig dat je het deelt met ons!
  Beterschap met je schouder, hopelijk kun je snel weer een beetje functioneren, heb je geen pijn?...en ja Jenneke...dat is er gewoon één uit duizenden, ik spreek ook uit ervaring:-)!!
  Kalm aan en goed dat je in ieder geval al wel lekker kunt bloggen!! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wat een vreselijk nieuws. Gecondoleerd...
  Op de foto ziet je tante er zeker naar uit dat ze nog lang niet uitgeleefd was, dan komt zo'n bericht helemaal als donderslag bij heldere hemel.
  Je zal het met de herinneringen moeten doen, zonder echt afscheid, maar in je hart hoef je geen afscheid te nemen, daar blijft ze gewoon lekker zitten.

  Beterschap met je schouder, ik ben blij te lezen dat dat in ieder geval goed is gegaan en ik hoop dat dat herstel voorspoedig verloopt.
  Jenneke had het goed aangevoeld, de lieverd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. he lieve schat van een saskia,

  door tranen heen toch verder gelezen dit bijzonder blog, kippevel hoe lief jij je tante omschrijft.....ik leef met jou en de familie mee, en wat een dappere tante om haar lichaam af te staan aan de wetenschap....jullie rest nog herinneringen aan een tante die in mijn ogen veels te vroeg is heen gegaan, gecondoleerd lieverd

  fijn dat mijn kaartje nu is aangekomen en jij rustig aan met je schouder en heel veel beterschap ermee

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach, wat verdrietig. Van harte gecondoleerd met het verlies van zo'n bijzondere tante. Sommige mensen hebben een speciaal plekje in je hart, mijn schoonmoeder was ook zo iemand, zij overleed bijna 2 weken geleden. Ik wist niet eens dat ik zo vaak aan haar dacht, in allerlei kleine dingetjes. Dat merk ik nu! Sterkte hoor!
  Van harte beterschap voor je schouder en sterkte met revalideren!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Saskia! Heel erg gecondoleerd met dit plotselinge verlies!!!
  Heel veel sterkte ook voor je naasten!

  Beterschap met je schouder. X Dinaz ♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik krijg helemaal een warm gevoel van jullie lieve reacties. dank jullie wel.

   Verwijderen
 7. Wat een heftige boodschap... sterkte! En ook sterkte met het herstel van je schouder!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ow wat een naar bericht, gecondoleerd met dit verlies. Heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een post met geluk en verdriet, net zoals het leven zelf is. Goed dat je operatie geslaagd is en je bij thuiskomst leuke post in de bus vond. Voor jou en je familie mijn deelneming met het overlijden van je tante. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk dat je mijn blog gevonden hebt (Espiratie) en nog leuker ik heb een leuke blog erbij om te volgen, X
  Suc6 met revalideren. Groet Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 11. En uiteraard veel sterkte met de lege plek XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat heb je haar mooi omschreven, ik kan me haar helemaal voorstellen. Ik wens jullie veel sterkte bij het verliezen van zo'n prachtmens. En voor jou uiteraard ook een spoedig herstel van je operatie. En ja dat gedicht... Annie M.G. Schmidt kon er wat van.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lieve mam,

  Wat een mooie foto...
  Ik sprak dr weinig, maar door jouw berichtje en vooral door die mooie foto word ik weer even herinnerd aan de tijd die we samen deelde..
  Als klein meisje schreef ik brieven met haar, altijd lief en geinteresseerd... Opgewekt en zoals jij al zei: vol in het leven.

  Even een traan en een brok in mijn keel. Wat had ik haar graag een knuffel willen geven..

  Het afscheid is vreemd, maar zoals zij het wilde...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ach meissie toch, wat naar,heel veel sterkte....
  Je beschrijft het zo liefdevol dat ik hier met de tranen achter mijn ogen zit...
  Het is wel fijn dat je mooie herinneringen hebt,koester die...
  En Jenneke is een schat,dat weet en ondervind heel blogland.
  Liefs en rustig aan hé...

  BeantwoordenVerwijderen