zondag 20 januari 2013

KINDERPLEZIER

Als de kindertjes hier een dagje zijn is het wel leuk om zo nu en dan iets nieuws aan te kunnen bieden. Vaak is ‘geen speelgoed’ het leukst. Doosjes, keukengerei, papier en alles wat zo in de kamer staat.  Ook is het leuk om samen te spelen, de zingen, te dansen en een leuk filmpje te kijken.  Dus heb ik wat verzameld waarmee ik ze een plezier kan doen.

Een boek van een mama met een dikke buik voor Lila omdat zij binnenkort een zusje krijgt. Liedjes die ze alle drie leuk vinden van Dirk Scheele, de Loco is voor de leeftijd van Flopsie en de Nijntje musical is voor iedere leeftijd, zelfs voor oma’s.
En omdat ik zelf zo van klassieke muziek houd wil ik het de kindertjes zo nu en dan ook laten horen maar dan op hun nivo. Wat ze vroeg horen gaan ze vaak waarderen op den duur

Laat mijn spruitjes maar komen, ik ben er klaar voor!

6 opmerkingen:

 1. leuk ik zie dirk scheele, die heb ik eens in het echt ontmoet toen hij optrad voor kinderen. en wat de muziek betreft dat klopt, platen die mijn ouders vroeger draaide vind ik het meeste ook zeker nog mooi als ik het nu nog eens op de radio hoor

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk!
  Wij draaiden toen Melanie nog een baby was ook regelmatig klassieke muziek.
  Vooral Fur Elise is nog steeds favoriet hier :o)
  En ja...Ook André Rieu wordt hier zeker één week aan gezet op Youtube haha...

  Groetjes Dinaz ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn ouders draaiden vroeger veel van die Ierse Volksmuziek en als ik dat nu hoor, geeft die muziek me nog steeds een heel vertrouwd "thuis"gevoel!! Datzelfde zullen jou kleinkinderen later vast en zeker ook hebben als ze bij jullie regelmatig een bepaald soort muziek horen! Dirk Scheele is ook erg leuk voor kinderen! Ja je moet je weer helemaal in de kleine kinderen verdiepen nu:-))
  Als je dit leest ben je al aan je schouder geholpen, realiseer ik me nu...hopelijk is alles goed gegaan en heb je niet al te veel pijn!?
  Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zingen, dansen, lezen en een film kijken staan hier ook bovenaan de lijst. :-) Aangenaam klassiek voor kids kende ik nog niet maar daar ga ik binnenkort zeker eens achter zoeken. Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Raol mam.. Weet je dat nog..
  Iedere woensdag middag in de auto op weg naar de manege.. Ik vind het prachtige muziek! Het doet me ook altijd even denken aan die momenten...
  Als je gestrest bent wordt dat nog erger bij die munziek, maar als je geen haast hebt wordt je er ook zeker niet onrustig van..
  Ik vind het prachtig. Zo vaak heb ik hem hard in mijn auto opgezet...

  Dat boekje over zwangerschap vond Lana wel wat... Wie weet wat ze er van zal begrijpen. Haha

  En Nijntje...Tsja... Nijntje is alles voor princes:)

  BeantwoordenVerwijderen